Turistinformasjon

Hvordan komme seg til Runde
Runde er ei øy i Herøy kommune helt vest mot havet på Sunnmøre. Øya har fastlandsforbindelse med en bro som er gratis å krysse. Du kan komme deg til Runde hele året med offentlig transportmiddel, i bil eller båt.

Mandag-fredag kan du komme deg til Runde med offentlig transportmiddel (buss i kombinasjon med med hurtigbåt og ferge). Alternativt kan du bruke egen eller leid bil. Ta kontakt med Trafikanten på tlf. 177 (om du er i fylket), eller +47 71 58 78 00 om du befinner deg utenfor, for å finne en rute som passer til ditt behov. Rutebok for Norge gir også god og nyttig informasjon om hele landet, og har i tillegg en del informasjon på engelsk: www.rutebok.no. Har du egen båt, finner du en gjestehavn på nordsida av øya.
———————————————————————————————————————

Runde har verneregler (trå varsomt)
All ferdsel i fjellet på Runde krever varsomhet på grunn av sårbar natur og hensynet til hekkende sjøfugl. De nøyaktige grensene for fuglefredingsområdene på Runde er avmerka med fargepunkt på steinar og oppsette pålar i terrenget. Mer opplysninger får du på Runde Miljøsenter:  Les mer om vernereglene:
———————————————————————————————————————

Hvor du kan bo på Runde
Les mer:

Hvor du kan spise på Runde
Les mer:

Hva du kan oppleve på Runde
Les mer

Rundeskatten (Akerendam)
Les mer

Opplev Runde fra båt
Les mer